Op veel plaatsen in Nederland heb je ‘hard water’

Hard water is water met een grote inhoud aan mineralen. In zacht water komen mineralen niet of nauwelijks voor. Mineralen zijn vaste stoffen zoals kalk, ijzer en magnesium. Hard water herbergt vooral een hoge concentratie Calcium (Ca 2 +) en Magnesium (Mg 2 +) ionen, evenals andere ionen zoals bicarbonaat en sulfaat. In de volksmond is calciumcarbonaat kalkaanslag. Ionen zijn een bepaald soort atomen (of groepjes daarvan) met een elektrische lading.

In bijvoorbeeld IJsselstein maar ook meerdere plaatsen in de provincie Utrecht is het water op de Duitse schaal een hardheid van ca 14°DH of meer. Daar moet je mee leven of daar kan je iets aan doen! Het vervelende is dat al een paar kilometer verderop het water heel zacht kan zijn en dan ga je naar de 6 á 7°DH en juist dat water wordt door andere leverancier geleverd dan die jij hebt.

Om nu te voorkomen dat al je apparatuur vervroegd kapot gaat aan kalkafzetting en dat je elke keer maar weer de kalkaanslag van de glazen douchewand en kranen moet poetsen is er maar één manier om dit op te lossen en dat is een wateronthardingsinstallatie te plaatsen.

Echter kan je nog een stap verder gaan om écht schoon water uit de kraan te laten stromen door er tevens filters voor laten plaatsen zodat stoffen als metaaldeeltjes, roestdeeltjeszand, medicijnresten, pesticiden, benzeen, verontreinigingen, toxische stoffen, chloor, biociden en andere chemicaliën tot 99% uit het water worden gefiltert!

Installatiewerken Van Swaaningen kan u uitgebreid informeren over de mogelijkheden!

Zo zien waterfilters er uit na 6 maanden! De linker haalt zanddeeltjes, asbest, kalk resten, metaal deeltjes uit het water, de rechter is een actief koolstoffilter dat nog eens medicijnresten, chloor en bacteriën uit het water filtert (nieuwe (schone) filters staan ernaast). Ons drinkwater schoon(?)... u mag het zelf beoordelen.Van Swaaningen - Copyright 2013 | KvK 55586538 | Algemene Leveringsvoorwaarden